Evitati epuizarea!

Evitati epuizarea!

mare și inimă

Câteva cuvinte despre burn-out...

Pentru a scrie acest articol, m-am întrebat cum să vă vorbesc despre epuizarea profesională (burn-out)…Acest subiect îmi este foarte aproape de suflet. De aceea, m-am și specializat pentru a vă ajuta în prevenirea epuizării profesionale.

Dacă sunteți  pe site-ul meu, cu siguranță căutați informații și mai ales soluții….

Deci am decis să vă povestesc cum am ajuns de la chimie, la sofrologie… Aceasta pentru a vă invita :

  • Pe de o parte, la o reflecție aprofundată asupra modului în care supraangajarea profesională, vă poate conduce la o epuizare totală.
  • Pe de altă parte, la  conștientizarea faptului că  sofrologia, metodă psiho-corporală, vă poate ajuta pentru prevenirea burn-out-lui.

După o perioadă de muncă de aproape 12 ani ca educatoare specializată, în anul 2015 am fost  afectată de epuizare o profesională…

Drept urmare am devenit interesată de diferitele aspecte care conduc la burn-out. Am citit articole de specialitate, am urmărit reportaje… Am căutat să înțeleg ce mi s-a întâmplat…

De ce m-am lăsat „acaparată” de serviciu?

Cu această întrebare, o alta a survenit: de ce nu am ascultat semnalele corpului?

  • bronșită cronică,
  • diverse dureri și noduri în stomac
  • insomnie…

Prin urmare, cu un ajutorul unui psihoterapeut, am « lucrat » cu mine însămi. Scopul?  Pentru a întelege mecanismul în care m-am lăsat angrenată…

Cu toate că în această perioadă am învățat  despre felul în care funcționez…Chiar dacă această muncă de introspecție m-a ajutat enorm, am simțit că  îmi lipsea ceva…

Drept rezultat am realizat că în ciuda angajamentului pe care îl luasem față de mine, riscam să reproduc acest tip de funcționare…Fără îndoială, îmi lipsea o « metodă« .

 

O metodă pentru a gestiona stresul, pentru a-mi accepta emoțiile.

Din multitudinea de propuneri ce sunt prezente în lumea « wellness-ului » am căutat-o și eu pe cea mai potrivită

Aceea care mă va determina să vreau să mă investesc pe deplin. Şi în același timp cea care mă va ajuta să nu mai sufăr din cauza presiunii societale și a ritmului ei tumultuos.

După câteva investigații, sofrologia a fost cea care mi-a atras atenția.  Așa că am decis să încerc și eu această metodă. Persoana formidabilă pe care  întâlnit-o, m-a învățat, cu multă înțelegere, să respir profund și să mă relaxez.

Apoi, am descoperit exercițiile de relaxare dinamică…Acestea, practicate în mod regulat, mă ajută să gestionez diferit stresul. Mult mai calm: fără panică și fără a adăuga injoncțiuni: „ai fi putut face aceasta”, « trebuie să… ».

Am învățat să mă cunosc și să-mi identific emoțiile, să le privesc fără teamă și fără critică.

Prin urmare, dorința de a împărtăși această metodă celor care caută să își îmbunătatească viața este prezentă din acest moment .

Pentru aceasta am decis să mă formez la Centrul FormaQuietude, unul din cele două centre din Franța acreditate de Ministerul Muncii.

Pe parcursul unui an de studiu, am asimilat cunoștințele necesare pentru a vă ajuta la rândul meu să deveniți mai liberi și mai indulgenți cu dumneavoastră.

Sunt convinsă că putem învăța la orice vârstă să avem grijă de noi…Să fim buni cu noi înșine, să nu ne mai supunem presiunii societății.

 

Grație sofrologiei, veți putea spune: „nu” obiectivelor altora pentru dumneavostră și „da” celor proprii.

De asemenea, veți putea spune „bine ai venit” curcubeului de emoții, cu îngaduință și multă blândețe.

Voi fi bucuroasă și mulțumită sufletește, să vă însoțesc în această descoperire a comorilor dumneavoastre interioare.

Voi fi fericită să vă ajut să aveți grijă de dumneavoastră, folosind: respirația, exercițiile dinamice de relaxare și vizualizările pozitive.

Ajoutez votre titre ici